בתי דין לעבודה

עורך דין לדיני עבודה

בית דין לעבודה הוקם על מנת לשמש סמכות שיפוטית בכל מה שנוגע לסכסוכי עבודה, הגנה על זכויות עובדים, ביטחון סוציאלי ויחסי עובד מעביד, והוא פועל מכוחו של חוק בית הדין לעבודה, התשכ"ט-1969. בית הדין לעבודה הוא ערכאה ייחודית ועצמאית שאמונה על תחומי משפט בעבודה, ולו מומחיות בכל מה שנוגע לתחום יחסי עבודה.

מאז הוקם בית דין לעבודה בשנת 1969 התפתחו סמכויותיו בהתאם לשינויים שפקדו את ישראל, וכיום בית דין זה נחשב למכתיב נורמות, מחוקק, מסדיר סכסוכים, מגשר, מפשר ומספק פלטפורמה לדו שיח פורה בין מעסיקים לעובדים.

מבחינת ערכאות, מחולק בית הדין לעבודה ל-2

  1.  בית דין אזורי – המקביל במידה רבה לבתי המשפט המחוזיים. ישנם 5 בתי משפט אזוריים לענייני עבודה ברחבי הארץ:
  2. בית הדין הארצי לעבודה – בית דין זה משמש בעיקר ערכאה לערעור על פסקי הדין הניתנים בבתי הדין האזוריים, אולם בנושאים ספציפיים הוא מהווה הערכאה הראשונה, כמו בערעורים על החלטות הביטוח הלאומי.

סמכויותיו של בית הדין לעבודה

 בית דין לעבודה הוא ייחודי, אפוא, ונועדו לו מספר סמכויות ברורות, אלו הם קווים כלליים לסמכויותיו:

  • הסכמים קיבוציים – לבית דין לעבודה יש את הסמכות המשפטית לדון בהליכים הקשורים להסכמים קיבוציים. לפרש, לממש, להסדיר ולהפעיל הסכמים קיבוציים ולהסדיר את מערכת היחסים בין ארגונים לעובדיהם ובין וועדי העובדים לבין החברים בוועד ועוד.
  • סכסוכי עובדים יחידניים – מימוש זכויות והסדרת יחסי עובד מעביד, ברמה האישית.
  • בטחון סוציאלי – בסמכותו של בית דין לעבודה לדון בהליכים בין עובדים המבוטחים במוסד לביטוח לאומי ובנושאי ביטוח בריאות ממלכתי וכן בענייני קופות גמל.
  • פליליים – בסמכותו של בית דין לעבודה לדון בעניינים פליליים הקשורים בענייני עבודה כך למשל, יכול בית הדין לדון בענייני העסקת עובדים זרים ויחסיהם עם חברות כוח האדם, כמו גם בענייני בטיחות בעבודה ועוד.
  • דין מינהלי – גם הליכים מנהליים הנוגעים לחברות כוח אדם ולשכות עבודה שאינן ציבוריות נמצאות תחת סמכותו השיפוטית של בית דין לעבודה.
  • החלטות הביטוח הלאומי – בית הדין לעבודה מהווה ערכאת ערעור על החלטות הביטוח הלאומי. חשוב לציין כי הגשת הערעור אפשרית רק כאשר מדובר בנושאים הקשורים בהתנהלותן המשפטית של הועדות רפואיות.

הרכב שופטי בית הדין לעבודה 

כבר ציינו שבית הדין לעבודה הוא ישות מיוחדת בנוף המשפט הישראלי, ועניין זה מקבל גושפנקא נוספת כאשר נדרשים לדון בהרכב שופטי בית הדין לעבודה. גם כאן קיים שוני בינו לבין בתי דין אחרים במערכת המשפט המקומית, אך שוני זה מתקיים לצד דמיון מסוים, אחרי הכול בית הדין לעבודה הוא חלק אינטגראלי ממערכת המשפט שלנו.

הדמיון

כמו כל השופטים בישראל, גם השופטים של בית הדין לענייני עבודה מתמנים על ידי הוועדה לבחירת שופטים.

השוני

לצד משפטים מכהנים נציגי עובדים ומעסיקים שהם בבחינת נציגי הציבור, ולהם אין כל הכשרה משפטית אך יש בידם ידע נרחב בענייני עבודה. נציגים אלו מתמנים באישורו של שר התעשייה, המסחר והתעסוקה וכן על ידי שר המשפטים.

הגשת תביעה לבית הדין לעבודה

אפשר לראות בנקל כי בית הדין לעבודה הוא ישות סבוכה והגשת תביעה היא משימה מורכבת עוד יותר, אולם מטרותיו קדושות כמעט ונועדו להגן על כל אחד ואחת מאתנו. הדרך הטובה ביותר לנווט בהצלחה בערכאות אלו היא בעזרת סיוע משפטי מקצועי ומיומן.

רק עורך דין המכיר את הליכי ונהלי בית הדין לעבודה ידע לייצג נאמנה את האינטרסים של הלקוח ולהשיג את התוצאות המקסימאליות עבורו.

ניתן ליצור קשר עם משרדנו בטל' 073-2505300. 

ייצוג בסכסוכים עסקיים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שירותי החברה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

לפרק בלי להתפרק(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ליטיגציה אזרחית עסקית(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ניידות וגודל רכב(פתח בטאב חדש בדפדפן)

ייצוג מעסיקים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן