מלאו טופס לחזרה

תאונות ספורט

תאונות ספורט מציינות כל מקרה של פציעה בהקשר של התעמלות פיזית או עשיית ספורט במסגרת הגופים המנויים בחוק. במקרים בהן הפציעות אינן בר חלוף אלא מותירות מוגבלות לטווח זמן ניכר, ניתן לקבל פיצויים נזיקין מן הגופים המתאימים.

מה הדין לגבי ספורטאים המשתייכים לקבוצות ולארגוני ספורט?

סעיף 7 בחוק הספורט מחייב ארגוני ספורט לבטח את כל הספורטאים שניתן למנות באגודות הספורט, ההתאחדויות והאיגודים. הדבר כולל גם שחקנים מקצועיים שאינם מקבלים שכר מקבוצת ספורט נתונה ובלבד שיעמדו בתנאים המוצהרים במסגרת החוק. פוליסת תאונות אישיות לספורטאים, מאפשרת לאנשים לתבוע נזיקין בעניין תאונות ספורט מבלי להוכיח התרשלות או הפרת חובת זהירות מטעם הגוף האחראי, אלא רק נזק במהלך פעילות ספורטיבית במסגרת גוף מנוי בחוק. אין מדובר כאן בפיזור אשמה, אלא בדמי פיצויים כדי לתמוך בהחלמתו של הספורטאי.

הפיצוי יכול להתבסס על כל שבוע של אי כושר (בהינתן אישור ותיעוד רפואי) עד לטווח של התקופה הנקובה בפוליסה – שיכולה להיות גם שנתיים. פיצויים נוספים יכולים להתגלם בדמות תגמולי נכות צמיתה וכמובן הוצאות רפואיות. שיעור הפיצוי עצמו אמור להיות מוגדר בפוליסה, ולא יכול להיות נמוך מהשיעורים המוגדרים בחוק הספורט. החישוב של הפיצויים נחשב כמעין פונקציה של סכום המקסימום ושיעור הנכות. ניתן להיוועץ עם עורך דין מקצועי לענייני נזיקין בכלל, ותאונות ספורט בפרט כדי להעמיק בניואנסים של הנושא.

מה הדין לגבי ספורטאים "חובבים", במסגרת לא פורמלית?

לא רק ספורטאים, או אנשים המשתייכים לארגון ספורט כלשהו זכאים לפיצויים בגין תאונות ספורט. אלא גם אנשים אשר התאמנו בחדר כושר. זאת, בלבד שיוכיחו כי הייתה רשלנות כלשהי באחריותו של המכון לדאוג לו, אשר ניתן להוכיח עבורה קשר ישיר לפציעה. בין הגורמים שניתן למנות הינם אי תקינות במכשיר או פריט אשר הוביל לתרחיש הפציעה, או הכוונה לא נכונה או לא מספקת מטעם הדרכת המכון וכן הלאה. כלומר, בכל מקרה בו היו לבעלי המכון חובה ואחריות לדאוג לביטחונם ולשלומם של המתאמנים, אך זו לא מולאה באופן זהיר תוך נקיטת משני זהירות סבירים או מספקים. תוך שניתן לקשר זאת באופן סיבתי ישר למקרה אשר הוביל לפציעה.

במילים אחרות,  כל פציעה במסגרת ספורטיבית כזו או אחרת יכולה לזכות בעילת תביעת פיצויים. בין אם מדובר במסגרת המציעה אימוני:

  1. שחייה
  2. ריצה
  3. ריקוד
  4. כדורגל
  5. טניס
  6. כדורסל
  7. פילטיס
  8. ספורט אתגרי
  9. אופניים
  10. ספורט אקסטרים
  11. סקווש

וכו'.

מה הטייק וואי?

לסיכומו של דבר, נראה שענף הפיצויים של תאונות ספורט מתחלק ל-2: מסגרות מקצועיות ומסגרות לא פורמליות. את שני הסוגים סקרנו קמעא. כאשר מדובר על מסגרות מקצועיות, מדובר בספורטאים מקצועיים המבוטחים על פי חוק בפוליסות של ביטוח תאונות אישיות, כמו גם ביטוח אובדן כושר עבודה ואי אילו הרחבות רלוונטיות אחרות. בהינתן תאונות ספורט ניתן להפעיל את הביטוח ולקבל פיצוי כספי בהתאם. כאמור, לא מתבצעת בדיקה על מנת לקבוע מי ומה היה הגורם האשם באירוע. כדי לוודא קבלתו של סכום הפיצוי וייצוג הולם מול חברת הביטוח, ניתן להיעזר בעורך דין המתמחה בדיני עבודה (בכל זאת, ספורטאי מקצועי), דיני נזיקין, דיני ביטוח ואף דיני ביטוח לאומי.

מנגד, דיברנו גם על מסגרות לא פורמליות. כאשר לא מדובר כאן על ספורטאים מקצועיים, אלא דווקא על אנשים חובבים המתאמנים להנאתם, גם אם למטרות תחרותיות. בהינתן הרצון להפעיל את הפוליסה הביטוחית, על המתאמן להוכיח רשלנות תורמת על ידי גורמים רלוונטיים. כאשר ישנם מקרים הדורשים בדיקה אנליטית קשובה ומעמיקה כדי לאבחן את המאפיינים השונים. ניתן כמובן להיעזר בעורך דין מומחה לתחום הנזקין כדי לקבל ייעוץ ראשוני ותמיכה בנושא.

כיצד משרדנו יכול לעזור?

ניתן להגיד, כי עורך המתמחה בדיני נזיקין יוכל לנתח את נסיבות האירוע, לזקק את העובדות השונות ולהציגן באופן משפטי ומקצועי לגורמים המעורבים בהגשמת הפיצויים הכספיים. בין אם מדובר ב…

  1. חברות הביטוח
  2. גופי הפנסיה
  3. בעלי העסקים
  4. הרשות המקומית
  5. המוסד לביטוח לאומי

או אחרים.

באם ספורטאי מקצועי מעוניין לתבוע פיצויים בהתאמה לפוליסה שקיבל מהארגון אליו משתייך, יש ביכולתו לקבל פיצוי כספי עבור מגוון רכיבים הנמצאים בפוליסה. ביניהם:

  1. אי כושר עבודה
  2. תגמול בגין נכות
  3. הוצאות רפואיות

וכו'. כדי ללמוד עוד על הפיצויים המגיעים כחוק ו/או מטעם עילות נזיקין שונות, ניתן ליצור עימנו קשר למען קבלת ייעוץ ראשוני. משרדנו מייעץ ומייצג לקוחות למעלה משני עשורים, בעל רקורד מוכח של הצלחות בתחומים משפטיים שונים ומדורג בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים.

אובדן כושר עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

מימוש פוליסת ביטוח חיים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

פוטר ללא פיצויים בגלל חופשה ללא אישור המעסיק(פתח בטאב חדש בדפדפן)

הכשרה מקצועית(פתח בטאב חדש בדפדפן)

מה לעשות במקרה של תאונת עבודה(פתח בטאב חדש בדפדפן)

תאונות תלמידים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

דיני נזיקין(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן