מלאו טופס לחזרה

חדירה למייל העובד

פסק דין בית הדין הארצי לעבודה: חדירה לדוא"ל עובד- מה אסור ומה מותר.

בית הדין הארצי לעבודה גיבש לאחרונה הלכה באשר לזכות העובד לפרטיות בכל הקשור בדואר האלקטרוני העומד לרשותו. הלכה זו, יש בה כדי להשפיע רבות על יחסי עובד- מעביד וחשוב לעובדים ומעסיקים כאחד לדעת מהם הזכויות והחובות של העובדים אשר משתמשים בדוא"ל בעבודה.

בית הדין קבע כי במידה והמעסיק הגדיר תיבת דוא"ל לשימוש עבודה בלבד, יוכל המעסיק לעשות בתיבה זו שימוש ונהל בה מעקב. לעומת זאת, החדירה לתיבת דוא"ל אשר המעסיק הקצה לשימוש אישי של העובד תיתכן רק במקרים חריגים ורק לאחר שנקבעה מדיניות ברורה וגלויה באשר למותר ואסור בשימוש בדוא"ל.

כמו כן, חייב המעסיק בהסכמה ברורה לביצוע מעקב והסכמה לכל אירוע מעקב וחדירה לתיבת הדוא"ל. עם זאת, חדירה לתיבת דוא"ל חיצונית, קרי תיבה שאיננה שייכת למשרד אלא לעובד מותרת אך ורק בצו בית משפט.

נוסף לאבחנה זו, מספר כללים צריכים להנחות מעסיק כאשר הוא מבקש לנהל מעקב אחר עובד:

  • מדיניות מאוזנת – חובה עליו להנהיג מדיניות ברורה ומאוזנת במקום העבודה, בכל הנוגע להקצאת מרחב וירטואלי בשימושי המחשב במקום העבודה. על המעסיק ליידע את עובדיו באופן ברור מהם הטכנולוגיות העומדות לשימושם של עובדיו לצרכיהם האישיים ומהם הטכנולוגיות שהוא עשוי לבצע בהם מעקב.
  • עיקרון מידתיות – חובה על המעסיק לפעול לפי עיקרון של מידתיות במקרים בהם ישנו חשד לפעילות פוגענית או פלילית, ואת מעקב לבצע באמצעים מעקב שחיוניים לאינטרס לגיטימי של העסק ולבצורה מידתית לסיכון.
  • עיקרון הלגיטימיות– המעקב חייב להיות מוגדר בגבולות, חוקי ובתום לב ורק במקרים בהם יש אינטרס לגיטימי של העבודה.
  • עיקרון הצמידות למטרה – מטרת האיסוף צריכה להיות המטרה שלשמה נאסף המידע ובוצע המעקב ולא ניתן לעשות במידע שימוש החורג ממטרה ראשונית זו.
  • עקרון השקיפות – חובה על המעסיק לידע ולפרט בפני העובדים את המדיניות אשר נקבעה באשר לשימושי המחשב במקום העבודה וכן מדיניות המעקב אחר הדוא"לים של העובד. כמו כן, חובה על המעסיק לאשר גישה למידע אשר נאסף על העובדים.

 חשוב לציין כי גם דוא"לים אשר הורדו משרת המשרד יש לראותם כאילו נלקחו מתיבת הדוא"ל עצמה. לסיכום, על כל מעסיק לוודא כי קיימת מדיניות ברורה וגלויה באשר למטרת תיבת הדוא"ל אשר הקצה לטובת העובד ובאשר לשימוש מותר ואסור בה. כמו כן יש לשקול היטב לפני ביצוע מעקב תכתובות אלקטרוניות ולוודא שהשימוש בכתובות אלו אינו חורג מהכללים אשר הוגדרו בפסק הדין.

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן