|
|
|






|
|

מתי מותר למעסיק לקרוא את התכתובת של עובדיופסק דין בית הדין הארצי לעבודה: חדירה לדוא"ל עובד- מה אסור ומה מותר
בית הדין הארצי לעבודה גיבש לאחרונה הלכה באשר לזכות העובד לפרטיות בכל הקשור בדואר האלקטרוני העומד לרשותו. הלכה זו, יש בה כדי להשפיע רבות על יחסי עובד- מעביד וחשוב לעובדים ומעסיקים כאחד לדעת מהם הזכויות והחובות של העובדים אשר משתמשים בדוא"ל בעבודה.
בית הדין קבע כי במידה והמעסיק הגדיר תיבת דוא"ל לשימוש עבודה בלבד, יוכל המעסיק לעשות בתיבה זו שימוש ונהל בה מעקב. לעומת זאת, החדירה לתיבת דוא"ל אשר המעסיק הקצה לשימוש אישי של העובד תיתכן רק במקרים חריגים ורק לאחר שנקבעה מדיניות ברורה וגלויה באשר למותר ואסור בשימוש בדוא"ל. כמו כן, חייב המעסיק בהסכמה ברורה לביצוע מעקב והסכמה לכל אירוע מעקב וחדירה לתיבת הדוא"ל.
עם זאת, חדירה לתיבת דוא"ל חיצונית, קרי תיבה שאיננה שייכת למשרד אלא לעובד מותרת אך ורק בצו בית משפט.
נוסף לאבחנה זו, מספר כללים צריכים להנחות מעסיק כאשר הוא מבקש לנהל מעקב אחר עובד:
- מדיניות מאוזנת - חובה עליו להנהיג מדיניות ברורה ומאוזנת במקום העבודה, בכל הנוגע להקצאת מרחב וירטואלי בשימושי המחשב במקום העבודה. על המעסיק ליידע את עובדיו באופן ברור מהם הטכנולוגיות העומדות לשימושם של עובדיו לצרכיהם האישיים ומהם הטכנולוגיות שהוא עשוי לבצע בהם מעקב.
- עיקרון מידתיות - חובה על המעסיק לפעול לפי עיקרון של מידתיות במקרים בהם ישנו חשד לפעילות פוגענית או פלילית, ואת מעקב לבצע באמצעים מעקב שחיוניים לאינטרס לגיטימי של העסק ולבצורה מידתית לסיכון.
- עיקרון הלגיטימיות- המעקב חייב להיות מוגדר בגבולות, חוקי ובתום לב ורק במקרים בהם יש אינטרס לגיטימי של העבודה.
- עיקרון הצמידות למטרה – מטרת האיסוף צריכה להיות המטרה שלשמה נאסף המידע ובוצע המעקב ולא ניתן לעשות במידע שימוש החורג ממטרה ראשונית זו.
- עקרון השקיפות – חובה על המעסיק לידע ולפרט בפני העובדים את המדיניות אשר נקבעה באשר לשימושי המחשב במקום העבודה וכן מדיניות המעקב אחר הדוא"לים של העובד. כמו כן, חובה על המעסיק לאשר גישה למידע אשר נאסף על העובדים.
חשוב לציין כי גם דוא"לים אשר הורדו משרת המשרד יש לראותם כאילו נלקחו מתיבת הדוא"ל עצמה.
לסיכום, על כל מעסיק לוודא כי קיימת מדיניות ברורה וגלויה באשר למטרת תיבת הדוא"ל אשר הקצה לטובת העובד ובאשר לשימוש מותר ואסור בה. כמו כן יש לשקול היטב לפני ביצוע מעקב תכתובות אלקטרוניות ולוודא שהשימוש בכתובות אלו אינו חורג מהכללים אשר הוגדרו בפסק הדין.
|
כתבות נוספות בנושא זכויות עובדים
|







|
|

עבודת נוער

עבודת נוער מוגדרת כעבודתו של מי שמלאו לו 14 שנים וטרם מלאו לו 18. לאחר גיל 18 ייחשב העובד בוגר ויחולו עליו שלל דיני העבודה המתייחסים לעובדים מן המניין.
|




|
|

אפליה מחמת גיל בשוק העבודה

במציאות החיים המודרנית בה כוח העבודה הולך ומתבגר, יש להגביר את המודעות לקיומה של אפליה מחמת גיל. קיימים תחומים רבים בהם עובד מבוגר מופלה לרעה מחמת גילו, החל משלב הקבלה לעבודה ועד לפרישתו או פיטוריו. המציאות הישראלית, עדיין משקפת את הגישה הסטריאוטיפית שמעסיקים מעדיפים עובדים צעירים.
|


|
|

עבודת נוער בחופשת הקיץ

חלק גדול מבני הנוער יצאו לעבוד בחופשת הקיץ, עבור רבים זו תהיה פגישתם הראשונה עם המעסיקים ועם שוק העבודה בכלל. מאמר זה יסקור את זכויותיהם של בני הנוער והחובות שיחולו על המעסיקים בבואם להעסיק אותם. חשוב לדעת כי, במקרה של הפרת זכויות של נוער על ידי מעסיקים בחופשת הקיץ ניתן לפנות בתלונה אל משרד העבודה והרווחה או אל הסתדרות הנוער העובד והלומד.
|


|
|

מועד סיום יחסי עובד- מעביד בהליכי פירוק זמני

חברת קומגייטס נקלעה לקשיים, וביום 20.5.03 הוציאה את עובדיה לחופשה ללא תשלום, וזאת ללא הסכמתם. ביום 12.6.03 ניתן צו פירוק זמני לחברה, וביום 17.8.03 אישר ביהמ"ש את בקשת המפרק הזמני להוציא מכתבי פיטורין לעובדי החברה (התובעים).
|






|
|

שנת 2011 בראי החקיקה והפסיקה

שנת 2011 מאחורינו וכמו בכל שנה גם בשנת 2011 נחקקה חקיקת מגן חשובה, נקבעו הלכות ונחתמו הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה אשר מהווים נדבך חשוב בעיצוב והסדרת מערכת היחסים שבין העובד למעסיק.
|


|