מלאו טופס לחזרה

פיצוי של 60,000 ש"ח ללא הוכחת נזק לעובד שהתנכלו לו

אף כי טרם עבר חוק הנוגע להתנכלות תעסוקתית, בית הדין מפעיל את סמכותו ופוסק פיצויי ללא הוכחת נזק ממוני, בעזרת רכיב עגמת הנפש.

כך נפסק למרצה, פיצוי של 60,000 ₪ בגין עגמת נפש, כאשר הלה תבע את המכללה עקב התנכלות מתמשכת מצד חוקר מוערך אשר מונה לתפקיד בכיר במכללה.

בית הדין השתכנע כי עד למינויו של החוקר, המרצה נחשב כמוערך ואף כזה שעתידו במכללה מובטח. נוסף על כך, המרצה זכה אף בתקן של מרצה בכיר וניתן לו מנדט להקים מרכז מחקר.

עם מינויו של החוקר לתפקיד הבכיר במכללה, התגלו מחלוקות בין השניים ובית הדין שוכנע כי החלה מסכת התעללות והתנכלות כלפי התובע, עד לביטול סמינריונים בהוראתו ואף הסרת שמו מאתר האינטרנט ומחקרים שנעשו במכון המחקר אותו הקים.

בית הדין ציין בפסיקתו כי חרף העובדה כי טרם עבר החוק ואף כי אינו מתכוון להידרש לדוקטרינת ההתנכלות התעסוקתית, או להכריע בשאלת קיומה של עילת תביעה כללית ועצמאית בדמות התנכלות תעסוקתית, ובשאלות האחרות המתעוררות בהקשר זה, הוא רואה לנכון לפסוק פיצוי עקב עגמת הנפש שנגרמה לתובע לפי תורת תום הלב, וחובת ההגינות של המעסיק.

בית הדין פסק לטובת המרצה במכללה וחייב את המכללה לשלם סכום של כ- 235,000 ₪ אשר מתוכן 60,000 מהווים פיצוי עקב ההתנכלות שחווה. 

אם התנכלו לכם או שחוויתם התעמרות בעבודה אל תישארו לבד – פנו לייעוץ משפטי!

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן