תחומי עיסוק המשרד >>
חשוב לדעת

דיני עבודה > פורומים דיני עבודה > פורום שומרים ומאבטחים |

פורום שומרים ומאבטחים
בפורום זה ינתנו תשובות משפטיות לבעיות בתחום האבטחה והשמירה. לשיחת ייעוץ ללא התחייבות התקשר/י:04-6360003(חיפה)/ 073-2505300 (ר"ג)/073-2505314(י-ם)/
073-2505372 (ב"ש).
פורום זה מנוהל ע"י עו"ד אריק שלו, עו"ד מומחה לדיני עבודה וע"י צוות משרדו. המשרד מספק ייעוץ מתקדם למאבטחים ושומרים מכל חברות השמירה והאבטחה. הינכם מוזמנים לעשות שימוש בפורום שומרים ומאבחים ולשאול שאלות אודות סוגיות רלוונטיות לשומרים ומאבטחים. צוות המשרד יעשה מאמץ ליתן תשובות מהירות ומדוייקות ככל שניתן. האמור בפורום לא בא במקום ייעוץ משפטי ולא מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחריות המשתמש בלבד.
+ הוספת הודעה חדשה + לייעוץ אישי |

![]() אי תשלום ימי חגים המוגדרים בחוק |
25/12/2012 19:46:00 גל |
|
שלום אני עובד בחברת שמירה במגזר הפרטי מזה כ-5 שנים, חשוב לציין שאני עובד משרה חלקית בערך 70 משרה. מאז שאני עובד בחברת שמירה לעולם לא קיבלתי תשלום ימי חגים המוגדרים בחוק חשוב לציין, יש בחזקתי את כל תלושי השכר, אך רק עבור השנה האחרונה יש לי גם פירוט ימים ושעות מטעם חברת השמירה שבה אני עובד. נוסף על כך לפי הבנתי תשלום ימי חג מותנה בכך שעל העובד לעבוד יום לפני ויום אחרי החג, אך מה קורה במצב כמו שלי שאני עובד במשמרות ועל כן יכול לקרות מצב בו אני מבקש לעבוד ביום הנתון אך האחראי עליי בוחר לשבץ אותי ביום חופשה. כרגע יש אצלי הוכחה לארבעה ימים בשנת העבודה הנוכחית בה עבדתי יום לפני ויום אחרי החג ולא קיבלתי תשלום עבוד החג. חשוב לציין שמאז שאני עובד לעולם לא עבדתי בחגים ושבתות. עבור המקרה הנ"ל יש לי 3 שאלות עיקריות: 1. האם חובת ההוכחה על כל ימי החג להם אני זכאי מוטלת עליי או שמא במקרה והגעתי לבית הדין לעבודה חובת ההוכחה תהיה על המעסיק 2. האם המקרה הנ"ל מהווה עילה לפיטורין עקב אי תשלום ימי חג 3. האם אצטרך להוכיח בבית הדין שאני עובד משמרות ועל כן יכול להיות שקרה מצב בשנים האחרונות שלא עבדתי יום לפני או יום אחרי מהסיבה שהמעסיק אינו שיבץ אותי ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() |
05/01/2013 21:27:00 מנהל הפורום |
|
על פניו מומלץ לפנות לייצוג משפטי בעניין. נטל ההוכחה אינו על המעסיק בעניין החגים ויכול שהמצב המשפטי שונה מהאמור בפנייתך. * האמור לעיל אינו בא במקום ייעוץ משפטי ואינו מהווה לו תחליף. ההסתמכות על המידע באחראיות המשתמש בלבד.
![]() ![]() ![]() ![]() |

|