מלאו טופס לחזרה

ייצוג מעסיקים בדיני עבודה

ייצוג מעסיקים בדיני עבודה הופך לחיוני עבור המעסיק ככל שמערכת דיני עבודה הינה מסועפת ומורכבת יותר. במדינת ישראל בה הסכמים קיבוציים וצווי הרחבה ייחודיים לכל ענף וענף, רק היכרות מעמיקה עם מערכת דיני העבודה תאפשר ייצוג מקצועי של המעסיק.

ייצוג וייעוץ משפטי מקצועי למעסיקים

למעסיק הזכות להיות מיוצג בכל נושא משפטי לרבות מקרי אפליה, שכר, נזקי גוף שהתרחשו בעת העבודה, סכסוכים הנוגעים לתנאי העסקה וכן תלונות בנושא הטרדה.

למשרדינו ניסיון רב בייצוג תובעים ונתבעים בבתי הדין לעבודה. אם הינך מעסיק הזקוק לייצוג משפטי, נשמח לעמוד לרשותך ולטפל בצרכיך המשפטיים.

יש שיגידו, שגם מעסיקים זהירים, מצפוניים ומקפידנים יכולים לטעות ואף לחוות היבטים מסוימים של התדיינות משפטית. לא כי הם אנשים רעים, לא מוסריים, רשלניים או אפילו לא מקצועיים. אלא כי יש לא מעט חוקים ורגולציות בעולם התעסוקה, שיש להכיר, ואנשים פשוט לא יודעים מה שהם לא יודעים.

בין אם זה קשור לאפליית עובדים, טעויות בתלוש שכר, זכויות סוציאליות המגולמות בשכר, שעות עבודה תקינות ושלא, הטרדות מיניות, תאונות וכו'. במילים אחרות, האדם הפשוט לא אמור לדעת ולהכיר את כל רזי החוק, ועל מנת להכיר מראש ולמפרע או על מנת לסגור הליכים משפטיים על הצד הטוב והיעיל ביותר, ייצוג מעסיקים בדיני עבודה בא לסייע.

מדוע חשוב להתייעץ עם עורך דין המתמחה בדיני עבודה?

כאמור, ישנם מעסיקים אשר מסוגלים לעבור על החוק מבלי לדעת זאת, בתום לב מוחלט. אפילו במקרים בהם הם חשבו שהם הכירו את החוק ואת התקנות, אך לא היו ערים לשינוי קל בהם. על פי כן, ישנה חשיבות להתייעצות עם עורך דין, כאשר מעסיק זוכה להעסיק מספר עובדים. זאת על מנת להכיר את החוקים השונים אשר מרכיבים את עולם דיני התעסוקה ולקבל אישור מעורך דין המתמקצע בזה, בכך שהתנהלותו אכן נכונה וראויה מבחינה משפטית.

ייצוג מעסיקים בדיני עבודה יכול לכלול הן גישה פרואקטיבית ומניעתית והן ליווי מעסיקים בהליכים משפטיים. במילים אחרות, המטרה היא למנוע מלהיכנס לאזורים אפורים, שלא נאמר, אדומים ושחורים – מבחינת החוק. כמו גם, ללוות מעסיקים, להכין תכנית לתיקון ליקויים, לייצר מדיניות תעסוקה התואמת את דרישות החוק ולמזער סיכויים בפני תביעות משפטיות.

מקרים נפוצים בהם מעסיקים עשויים להזדקק לייצוג משפטי

  • פיטורים שלא כדין
  • תביעות בגין זכויות סוציאליות
  • נזקי גוף שהתרחשו במקום העבודה
  • קבלת אישורים לפיטורי עובדת הרה
  • ניסוח חוזי עבודה
  • הפרת חוזה
  • אפליה
  • הטרדה מינית

בפני אילו תביעות ניתן למזער סיכונים?

1ישנן תביעות פרילנסרים, אשר עבדו עם חברות אחרות כנותני שירות. ועם זאת, לאחר זמן מה, מחליטים להגדיר את אופי היחסים עם המעסיק כיחסים של עובד ומעסיק. ועל פי כן, דורשים זכויות סוציאליות כעובדים. על כן המשתמע מכך, לרבות זכויות רטרואקטיביות, אשר היו מגיעות להן אם היו נחשבים כעובדים.
2תביעות הקשורות לשעות נוספות אשר לא שולמו. המעסיק, מצידו, יכול להחזיק בדעה שלא מדובר בשעות נוספות. ועם זאת, בבית המשפט, על המעסיק להוכיח כי לא היה מדובר בשעות נוכחות. בעוד העובד, לא מתבקש להוכיח זאת.
3תביעות בעניין אי קיום זכויות סוציאליות.

על מה עוד כדאי לתת את הדגש?

על מעסיקים, לדעת להתייחס גם לנושא ההטרדות המיניות. בין אם מדובר בתלונות מול מעסיק, או עובד או מנהל אחר. שכן, גם אם מדובר בתלונה אל מול מישהו שהוא אינו המעסיק, אפשר שהמעסיק יישא באחריות, באם לא טיפל בעניין במועדו, ו/או אם לא מינה אדם אחראי לטיפול בכך על פי החוק.

נושא מהותי נוסף, הוא שימוע לפני פיטורין. יש לציין כי למעסיק חובה לקיים שימוע לפני פיטורים, כאשר יש בכוונתו לפטר עובד. וזאת על מנת, להתייחס לעמדת העובד ולקבל התייחסותו לגבי נימוקי הפיטורים, כמו גם להעלות טענות נגד כך. ישנם כללים ברורים להליך שימוע לפני פיטורין, אשר התגבשו על פי הפסיקה. מעסיק אשר לא הקפיד עליהן עלול להגדיל את הפגיעות לתביעה.

האם חוזה עבודה חתום "עושה את העבודה"?

לא, אין זה מספיק להתחבא מאחורי הסכם עבודה חתום. ישנן זכויות אשר לא ניתן להשפיע עליהן עם מה שכתוב בחוזה עבודה. וישנם דברים אשר מבוססים על חוקים, פסיקות, רגולציה, נוהג במקום עבודה וכן הלאה. על כן, מערכת היחסים בין עובד, מעסיק או אפילו נותן שירותים, אינה תתבסס ותוסדר בהכרח על מה שהוסכם בכתב.  על כן, במקרה של מחלוקת, מה שכתוב בחוזה העבודה לא בהכרח ישרת את המעסיק. יש עולם שלם של חיובים שניתן לחקור, וזו חלק מהמטרה של ייצוג מעסיקים בדיני עבודה.

לשם דוגמה, נניח כי מעסיק יצר נוהג במקום העבודה. נניח, הענקת בונוסים כל מועד חג. ובכן, הנוהג הנזכר לעיל עלול לחייב את המעסיק, בייחוד אם הבונוס נחשב כחלק עיקרי משכר העבודה, שהעובדים למדו לצפות לו ולקחת אותו בחשבון במקום העבודה. במקרה אחר, נניח כי החוק דורש ממעסיק לשלם על ימי מחלה החל מהיום הרביעי, אך לא עבור שלושת הימים הראשונים. ובכן, אם מעסיק מחליט לשלם על ימי מחלה, ולהעניק תמורה מלאה החל מהיום השני, אפשר שיהיה בכך על מנת ליצור מצב תקדימי מחייב.

האם מעסיק באמת צריך להכיר את כל התקנות והחוקים?

בשורה התחתונה, ישנו עולם חיובים מורכב וסבוך, שניתן לסקור בו המון חוקים, הסכמים קיבוציים, פסיקות, צווי הרחבה, תקנות, צווים וכן הלאה. מצד אחד, זה נחמד לנהל עסק מצליח, להמשיך לשגשג ולשאוף להצלחה. מצד שני, אין לצפות ממעסיק לחבוש גם את כובע עורך הדין, אפילו אם הוא עובד כעורך דין. זאת כי עליו להשקיע את זמנו, תשומת ליבו ומיקודו במה שחשוב באמת. כלומר, בקידום העסק שלו. כאשר את כובע עורך הדין, עורך דין מקצועי המתמחה בתעסוקה, יכול לחבוש. בייחוד, שתפקידו הוא, למעשה, לייעץ, ללוות, להדריך ולהנחות בתחום זה. על כן הוא בקיא בצווים, בפסיקות, בתקנות, בחוקים לרבות המשתנים מבניהם.

ייצוג מעסיקים

כיצד משרדנו יכול לעזור?

יש לציין, כי יש החושבים כי הגישה של המחוקק ושל בתי הדין לעבודה, היא זו התומכת בעובד. כלומר, מבוססת על ההנחה שהעובד צריך הגנה מפני המעסיק ועל פי כן מוטה פעילותו של בית הדין לטובת העובד. אנחנו לא נגיד אם זה נכון או לא, שכן, לא נרצה להטעות או לזרוע פחד. אך כן חשוב לזכור, שבמקרים רבים, החוק עומד לטובת העובד. ואם מעסיק עובר על החוק, אפילו בתום לב, יש ערך בפתרון העניין באופן היעיל והמדויק ביותר. וכמובן, למנוע כל אפשרות כזאת מלקרות, במידת האפשר. במקום שבית הדין ישמור על העובד, המעסיק יכול לשמור על העובד. כדרך התנהלות משפטית נאותה.

ייתכן, שאחד היתרונות של משרד עורכי הדין אריק שליו ושותפות, הוא מידת הזמן בו המשרד עוסק בתחום דיני העבודה. המשרד מייעץ ומייצג לקוחות מעל לשני עשורים, במהלכם זכה לראות, ללוות ולייצג מקרים שונים של מחלוקות בין מעסיקים לעובדים. ועל כן, המשרד יכול לייעץ מראש למפרע, מתי כדאי "להתפשר", ולצאת עם "מחיר זול", מבלי לגרור את זה למהלכים ארוכים ומורכבים. ובאילו מקרים דווקא כן כדאי לקחת את זה לבית המשפט או לבית הדין לעבודה, ולו על מנת למנוע חשיפה עתידית.

האם ניתן לצפות ממעסיק להכיר את כלל החוקים? ובכן, לא בהכרח. זאת הסיבה שישנו שירות ייצוג מעסיקים בדיני עבודה. זאת על מנת לסייע למעסיק להכיר את החוקים, הכללים והדינים בתחום דיני העבודה והעסקת עובדים. זאת כי יש, לא מעט מהם, כאמור. למעשה, יש לא מעט עובדים אשר מכירים את זכויותיהם, ומוצאים לנכון לאכוף אותן כדרך המערכת המשפטית. בייחוד כאשר המידע המשפטי זמין בשפע לכל הרוצה בכך, ברחבי הרשת. העובדים יכולים לפנות לבתי הדין לעבודה, ולמנהלי ההסדרה ואכיפת חוקי העבודה במשרד העבודה. עובדים יכולים לבחור ולאכוף את זכויותיהם תוך כדי תקופת העבודה, או מיד לאחריה – או אפילו כמה זמן לאחר מכן.

לסיכומו של דבר…

עד כה ציינו מספר טעיות אפשריות:

  1. להניח שחוזה כתוב וחתום שומר על המעסיק מפני תביעות שעילתן סוטה מן הכתוב בתנאי החוזה
  2. לא להכיר במלוא העניין את מלוא התקנות, הדינים, הצווים, הפסיקות וכו' (או לא להיעזר בבעל מקצוע אשר יסייע להם להתנהל נכונה לאור כל אלו)

ובכן, טעות נוספת היא להניח כי יחס טוב, מתן הטבות מפליגות (ואף הפלגות במסגרת שיט מפנק), ובאופן כללי – לנסות "להיראות טוב" על פני השטח, יחסן מפני תביעה. רק ייעוץ עם עורך דין המתמחה בתחום דיני התעסוקה באופן מעמיק ומדויק, ויישום של ההמלצות הרלוונטיות שלו, תוך כיסוי אופטימלי של כל תחומי החוק המעורבים, יכול לסייע בצמצום החשיפה לתביעה.

וכמובן, תפילה לאלוהים להגנת הדרך. אך זה כבר תחום ידע אחר.

במסגרת ייצוג מעסיקים בדיני עבודה ניתן לקבל תמיכה בנושאים הבאים

  1. עריכת הסכמי עבודה מתאימים
  2. הנפקת תלושי שכר תקינים
  3. בדיקת סוגיות מול עובדים
  4. התנהלות מקצועיות בכל אספקט בעסק מול עובדים

למידע נוסף על ייצוג מעסיקים בדיני עבודה, ניתן ליצור קשר עם משרדנו. למעשה, ניתן לקבל גם ייעוץ משפטי ראשוני ללא התחייבות, גם בנושא זה. למשרדנו רקורד מוכח של הצלחות בתחומים משפטיים שונים, כמו גם זכה בדירוג BDI כאחד ממשרדי עריכת הדין המומלצים ואף זכה לייעץ ולייצג לקוחות למעל שני עשורים.

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן