מלאו טופס לחזרה

גמלת ניידות

ישנם סביבנו אנשים רבים שסובלים מבעיות או פגיעות שונות בגפיים התחתונות, הרגליים. אדם בריא לא יבין לעולם עד כמה קשים החיים כשהליכה היא לא דבר מובן מאליו. גמלת ניידות באה להקל מעט על חיי היום יום של אותם אנשים.

לייצוג מקצועי ע"י עורך דין לחץ

מי זכאי לקבל גמלת ניידות?

כל אדם שסובל מפגיעה בגפיים תחתונות והוא מוגבל בניידות, זכאי לגמלה כל עוד הוא תושב ישראל ומתגורר בה וגילו בין שלוש שנים לגיל הפרישה. ישנם לצערנו סוגים רבים של פגיעות בגפיים התחתונות וכולן כלולות כמובן בזכאות לגמלת ניידות: שיתוק, קטיעה, פגמים מולדים וכדומה. לכל סוג של פגיעה יש דרגת חומרה, שלפיה נקבע גובה גמלת הניידות.

מה כוללת גמלת ניידות?

גמלת ניידות באה לסייע לאדם המוגבל בניידות ולהקל על התנהלות וכוללת:
הלוואה למימון המס למי שקונה רכב חדש, הלוואה מקרן הלוואות למי שקונה רכב חדש, הלוואה לרכישה והתקנת אביזרים ברכב מיוחד, החזר הוצאות לרכישה והתקנת אבידזרים ברכב פרטי, הלוואה להתקנת מתקן הרמה לכסא גלגלים לרכב.

גמלת ניידות עבור אנשים עובדים ובעלי מכונית

הגמלה באה לסייע גם למי שסובל מפגיעה ברגליים, אך מצליח לחיות בשגרת חיים רגילה כמעט לחלוטין. עבור אלו שעובדים במרחק של יותר מ-40 ק"מ מביתם, הגמלה מכירה במתן קצבה נוספת שתפצה אותם על המרחק הרב. לאלו המעוניינים ברכישת רכב, גמלת הניידות כוללת גם סיוע באמצעות הלוואה מיוחדת לרכישת רכב, שמהווה חלק מסכום הרכישה.

אדם הזכאי לקבל גמלת ניידות ורוצה לקבל גם הלוואה צריך לעמוד במספר קריטריונים:

  • עליו להיות מעל גיל 18
  • על הרכב להיות הרכב הראשון שהוא רוכש או שההלוואה הקודמת שניתנה לו, או שחלפו חמש שנים או יותר מאז קיבל הלוואה קודמת .
  • אחוזי המוגבלות בניידות שנקבעו לו הם 90% או יותר.
  • בעל רשיון נהיגה בתוקף.
  • שכרו מעל ל- 25% מהשכר הממוצע במשק.
  • חשוב שסכום ההכנסות המשותף לו ולבן/ בת הזוג, לא יעלה על 150% מהשכר הממוצע במשק. 

מה קורה עם גמלת הניידות לאחר הפרישה?

כפי שציינו, אדם זכאי לקצבת ניידות אם גילו הוא בין שלוש שנים לגיל פרישה. אבל זה לא אומר שאדם שפרש לגימלאות לא זכאי גם כן לקצבה מסויימת. על פי החוק, אדם שקיבל גמלת ניידות לפני שהגיע לגיל הפרישה ועדיין עומד בקריטריונים הדרושים, ימשיך לקבל את הגמלה גם לאחר גיל זה, כלומר מרגע שיפרוש.

לייצוג מקצועי על ידי עורך דין – לחץ על התמונה

תהליך הגשת התביעה

את טופס הבקשה 'לבדיקה רפואית לעניין מוגבלות בניידות' יש להגיש תוך חודשיים מקבלת החלטת הועדה. עיכוב בהגשה עשוי לפגוע בהליך כולו ולפיכך קיימת חשיבות לפנייה מהירה לעורך דין מומחה בתחום..
 
השלב הבא הוא ועדה רפואית, שתבחן את הזכאות לגמלת ניידות ותקבע את שיעור הנכות שממנה אתם סובלים. שלב זה הוא חשוב מאוד משום שכאן נקבעים אחוזי המוגבלות בניידות, שלפיהם תיקבע אופי הגמלה וגובה הקצבה לה אתם זכאים.
 
לאחר שהועדה הרפואית ביצעה את תפקידה ובמידה שאתם מרוצים, ניתן להגיש תביעה לקבלת גמלת ניידות מהביטוח הלאומי. אם אינכם מרוצים מתוצאת הועדה הרפואית, קיימת אפשרות להגיש ערעור על החלטת הועדה הרפואית בפני הועדה לעררים. ערעור זה יוגש תוך 60 יום מיום קבלת ההחלטה של הועדה הרפואית.
גם על החלטת ועדה מדרג שני אפשר לערער לבית הדין תוך שישה חודשים, אם אינכם מרוצים.

לימודי נהיגה למוגבלים בניידות – דרך הביטוח הלאומי

אחת ההטבות החשובות שמפעיל המוסד לביטוח לאומי עבור מוגבלי ניידות היא הסיוע למוגבלי ניידות שרוצים ללמוד נהיגה, אך מחוייבים ללמוד נהיגה ברכב בעל אבזרים מיוחדים בשל פגיעתם. הביטוח הלאומי רכש מספר כלי רכב, כדי לאפשר למקבלי גמלת ניידות ללמוד נהיגה.
השירות המיוחד הזה ניתן לכל מי שמלאו לו 17 ומתבצע על ידי מורי נהיגה שהוסמכו ללמד נכים המוגבלים בניידות. השיעורים ניתנים קרוב ככל האפשר למקום מגוריו של התלמיד, כדי להקל עליו את ההגעה לשיעורים.

ניידות וגודל רכב(פתח בטאב חדש בדפדפן)

דחיית התביעה לסעדים בגין הפרת סעיף אי תחרות וגזל סודות מסחריים(פתח בטאב חדש בדפדפן)

חוק שוויון זכויות לאנשים עם מוגבלות(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שכר מינימום(פתח בטאב חדש בדפדפן)

העסקת בעלי מוגבלויות(פתח בטאב חדש בדפדפן)

שתפו:
[addtoany]

מבין ההמלצות של גוגל

לקבלת ייעוץ ללא עלות וללא התחייבות השאירו פרטים:
לבדיקת היתכנות מהירה ללא כל התחייבות מלא/י את הטופס ושלח/י
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם
לבדיקת היתכנות (ללא התחייבות) השאירו פרטים ונציג משרדנו יחזור אליכם בהקדם

לפנייה לנציג הווירטואלי החכם שלנו
לחצו כאן

לחץ כאן
צריכים עזרה?
לנציג הווירטואלי של משרדינו:
שלום, איך נוכל לעזור?
דילוג לתוכן